Неговото височество Golf GTI

2642

И статистиката и емоциите, јасно покажуваат кој е најпродаваниот и најпосакуваниот модел на тркала на Европскиот континент.

Легендарниот Golf, креиран во дизајнерскиот центар на брендот кој создава автомобили за народот – Volkswagen , сеуште ја испишува својата историја.

Од официјалното лансирање во 1974 година до денес, VW Golf се продаде во повеќе од 35 милиони примероци.

Бројка, доволна да му ја донесе на Golf третата позиција на најпродавано возило во светски рамки (прва е Јапонската Corolla – со 47,5 милиони примероци, а втор Американскиот Ford F-Series со 40-на милиони продадени примероци).

Во целата приказна за успехот на моделот, значајно е влијанието и на специјалниот “спортски” Golf GTI.

Моќен, автентичен, култен…

Посакуван од сите, продаван на сите…

А она што го сака Европа, го сакаат и нашите возачи… па спортскиот Golf GTI го имаа и возеа и голем број среќници во Македонија.

А како, низ годините растеше и прогресираше GTI можете да видите во оваа статија.

Кликнете 2, и преминете на следната страна.