24/07/2024
spot_img

Претприемач

Стотици идеи, совети и практики... Како да го основате, изградите и водите Вашиот бизнис

Старт ап

Основни правила. Идеи и практични примери. Како да го основате вашиот мал, приватен бизнис.

Добри идеи

Претприемачите ги краси храброст, одлучност и креативност. Искористете ги Вашите знаења и добри идеи и основајте успешна компанија.

Бизнис план

Добрите компании се добри бидејќи добро ги планираат своите активности, резултати и пред се ресурси. Научете како да направите добар бизнис план.

Финансирање

За многу претприемачи, основниот проблем е како да ги обезбедат парите (средствата) неопходни за отпочнување на бизнисот. Идеи, и добри практики.

База на знаења, идеи и вештини

Статии, идеи, најдобри практики... На овие страници имате можност да се едуцирате, потврдите, размените мислења и концепти... Да ги искористите Вашите знаења и вештини, да се охрабрите да влезете во светот на претприемништвото.

Старт ап

Имате знаење, вештини, искуство? Ви треба нов предизвик? Сакате да основате сопствена компанија? Статии, примери, идеи како да го отворите и профилирате Вашиот приватен бизнис.

Добри идеи

За добра и успешна компанија се потребни многу работи. Но се почнува од добра идеја. Од креацијата на претприемачите. Луѓето со визија, знаење, храброст. Пронајдете се во нашата база на знаење.

Бизнис план

За добар старт ап, неопходен Ви е и добар план. Ставете ги на хартија потребните ресурси (пари, луѓе, опрема), испланирајте ги приходите на Вашиот бизнис. Добро подготвениот план ќе го трасира Вашиот пат и ќе ви помогне и да аплицирате за кредит.

Финансирање

Да се најдат потребните финансиски ресурси (пари), не е воопшто лесна работа. Во нашата база на знаења, можете да најдете корисни совети како да побарате и обезбедите пари за основање и функционирање на Вашата фирма.

Бизнис лидер

Претприемачот на почетокот од својата бизнис приказна е основач, сопственик и најчесто и управител (менаџер) на својот мал бизнис. Искористете ја базата на знаења и подобрете ги своите вештини од областа на менаџментот и лидерството во претприемништвото.

Жени во претприемништво

Времињата се менуваат. Напредокот носи нови правила, нови стандарди и нови лидери. Најдете голем број статии, мотивациски приказни, примери и интервјуа од светот на успешните жени во претприемништвото.

База на знаења и вештини

Претприемачите се нашите херои. Креативните, храбри професионалци секојдневно ја вршат својата работа. Произведуваат, испорачуваат, остваруваат. А со својата работа директно ја помагаат и економијата. Оваа база на знаења и вештини ја креиравме само за нив.