30/09/2022
spot_img
домаАвто ВестиЖените ги плаќаат сервисните услуги поскапо од мажите

Жените ги плаќаат сервисните услуги поскапо од мажите

Според последната студија на Journal Marketing Research, жените во САД најчесто ги плаќаат сервисните услуги на механичарските работилници, поскапо од мажите.

Како што се наведува во студијата, главна причина за овој тренд е што жените недоволно ги познаваат цените на пазарот, па најчесто ја прифаќаат првата цена која механичарите ќе им ја испорачаат.

Но, студијата уште го нотира и тоа дека жените, ако тоа го побараат од своите механичари , најчесто, добиваат поголеми попусти од мажите.

- Реклама -spot_img

Најнови содржини

- Реклама -spot_img

Најпопуларно

Неговото височество Golf GTI

0
И статистиката и емоциите, јасно покажуваат кој е најпродаваниот и најпосакуваниот модел на тркала на Европскиот континент. Легендарниот Golf, креиран во дизајнерскиот центар на брендот...

Златното момче на Хрватска. Балканскиот Елон Маск

0
Со само 33 години, роден е на 12 февруари 1988 година во Ливно, Босна и Херцеговина, Хрватот Мате Римац го живее својот сон. Тој веќе...

Пристигнуваат ли новите гуми без воздух?

0
Гуми кои нема да мора да ги пумпате со воздух. Гуми кои нема да се оштетуваат при контакт со ивичникот на тротоарот. Гуми кои нема да...

Kако да се заштитите од кражба на автомобилот?

0
Направената анализа на Националната Канцеларија за статистика на Англија и Велс, врз база на прибраните и обработени податоци за криминалните дејствија, презентираше неколку...

Аutodata влегува во наставниот процес во Македонија

0
Врвниот менаџмент на Автосообраќајниот училишен центар “Боро Петрушевски” од Скопје, продолжува со имплементација на иновативни проекти, кои имаат за цел да го унапредат и...