05/10/2022
spot_img
домаАвто бизнисValeo ги објави финансиските резултати

Valeo ги објави финансиските резултати

Францускиот технолошки гигант, VALEO, производител на бројни електрични, светлосни и други компоненти во моторните возила ги објави своите финансиски резултати за 2021 година.

Според извештајот, компанијата oстварила :

  • Продажба од 17,262 милиони евра (што е за 5% подобар резултат од 2020 година)
  • EBITDA (добивка пред камати, депресијација, даноци и амортизација) со маржа од 13.4% oд продажбата (прометот)
  • Слободен готовински тек од 292 милиони евра

Како резултат на позитивните резултати, се бара покачување на дивидендата по акција за 0,35 евра (пораст за 17% споредено со 2020 година).

- Реклама -spot_img

Најнови содржини

- Реклама -spot_img

Најпопуларно

Неговото височество Golf GTI

0
И статистиката и емоциите, јасно покажуваат кој е најпродаваниот и најпосакуваниот модел на тркала на Европскиот континент. Легендарниот Golf, креиран во дизајнерскиот центар на брендот...

Златното момче на Хрватска. Балканскиот Елон Маск

0
Со само 33 години, роден е на 12 февруари 1988 година во Ливно, Босна и Херцеговина, Хрватот Мате Римац го живее својот сон. Тој веќе...

Пристигнуваат ли новите гуми без воздух?

0
Гуми кои нема да мора да ги пумпате со воздух. Гуми кои нема да се оштетуваат при контакт со ивичникот на тротоарот. Гуми кои нема да...

Kако да се заштитите од кражба на автомобилот?

0
Направената анализа на Националната Канцеларија за статистика на Англија и Велс, врз база на прибраните и обработени податоци за криминалните дејствија, презентираше неколку...

Аutodata влегува во наставниот процес во Македонија

0
Врвниот менаџмент на Автосообраќајниот училишен центар “Боро Петрушевски” од Скопје, продолжува со имплементација на иновативни проекти, кои имаат за цел да го унапредат и...