01/10/2022
spot_img
домаАвто ВестиTRW воведува плочки за кочење за електрични возила

TRW воведува плочки за кочење за електрични возила

TRW (дел од дивизијата ZF Aftermarket) ги промовираше своите – Electric Blue плочки за кочење (сопирање).

21 артикли, покриваат 97% од електричните возила на пазарот, а вметнати се и 30 артикли – кои ги покриваат хибридните автомобили во Европа.

Знак на распознавање – секако е сината боја на плочките, а овие плочки се обложени и со гумени аксесоари кои овозможуваат помала бучавост.

Кај ТRW Electric Blue, поради исклучителната прецизност се овозможува побрзо монтирање, а производителот им препорачува на сервисерите да им дадат на клиентите гаранција од 50.000 км.

Покрај помалата бучавост, намалени се и вибрациите, со што се овозможува помало загадување на животната средина.

- Реклама -spot_img

Најнови содржини

- Реклама -spot_img

Најпопуларно

Неговото височество Golf GTI

0
И статистиката и емоциите, јасно покажуваат кој е најпродаваниот и најпосакуваниот модел на тркала на Европскиот континент. Легендарниот Golf, креиран во дизајнерскиот центар на брендот...

Златното момче на Хрватска. Балканскиот Елон Маск

0
Со само 33 години, роден е на 12 февруари 1988 година во Ливно, Босна и Херцеговина, Хрватот Мате Римац го живее својот сон. Тој веќе...

Пристигнуваат ли новите гуми без воздух?

0
Гуми кои нема да мора да ги пумпате со воздух. Гуми кои нема да се оштетуваат при контакт со ивичникот на тротоарот. Гуми кои нема да...

Kако да се заштитите од кражба на автомобилот?

0
Направената анализа на Националната Канцеларија за статистика на Англија и Велс, врз база на прибраните и обработени податоци за криминалните дејствија, презентираше неколку...

Аutodata влегува во наставниот процес во Македонија

0
Врвниот менаџмент на Автосообраќајниот училишен центар “Боро Петрушевски” од Скопје, продолжува со имплементација на иновативни проекти, кои имаат за цел да го унапредат и...