01/10/2022
spot_img
домаМагазинТракер во живо на ајкули во Атлантскиот Океан

Тракер во живо на ајкули во Атлантскиот Океан

Ако ја сакате природата и имате малку повеќе време, веб страната Ocearch Shark Traker, ви дава можност за вистинска забава.

Една група на научници, во Северно Атлантскиот Океан, вршат целосно мапирање и преку вградени GPS тракери го следат движењето и однесувањето на ајкулите во оваа област.

При посетата на веб страната на овој Ocearch Shark Traker (линкот е вметнат во името на веб страната) ви се отвара мапа на големото синило околу Соединетите Американски Држави, на кои се гледа локацијата на обележаните ајкули.

Ќе забележите дека ајкулите се следат и во околината на Африка и Австралија, а тракери се поставени и на неколку морски желки.

Ако кликнете на секое симболче на ајкула на мапата, ви се отвара краток бриф за ајкулата : име, вид на ајкулата, пол, големина, возраст, а можете да ја видите и трасата по која ајкулата се движела.

На веб страната ќе најдете и други интересни податоци, слики, информации, постови и прес објави.

Уживајте.

- Реклама -spot_img

Најнови содржини

- Реклама -spot_img

Најпопуларно

Неговото височество Golf GTI

0
И статистиката и емоциите, јасно покажуваат кој е најпродаваниот и најпосакуваниот модел на тркала на Европскиот континент. Легендарниот Golf, креиран во дизајнерскиот центар на брендот...

Златното момче на Хрватска. Балканскиот Елон Маск

0
Со само 33 години, роден е на 12 февруари 1988 година во Ливно, Босна и Херцеговина, Хрватот Мате Римац го живее својот сон. Тој веќе...

Пристигнуваат ли новите гуми без воздух?

0
Гуми кои нема да мора да ги пумпате со воздух. Гуми кои нема да се оштетуваат при контакт со ивичникот на тротоарот. Гуми кои нема да...

Kако да се заштитите од кражба на автомобилот?

0
Направената анализа на Националната Канцеларија за статистика на Англија и Велс, врз база на прибраните и обработени податоци за криминалните дејствија, презентираше неколку...

Аutodata влегува во наставниот процес во Македонија

0
Врвниот менаџмент на Автосообраќајниот училишен центар “Боро Петрушевски” од Скопје, продолжува со имплементација на иновативни проекти, кои имаат за цел да го унапредат и...