05/10/2022
spot_img
домаАвто ВестиTesla ќе ги отвори своите суперполначи и за други брендови

Tesla ќе ги отвори своите суперполначи и за други брендови

Најпознатиот светски производител на електрични возила, Tesla, кон крајот на годината ќе ги отвори своите суперполначи, и ќе дозволи да се користат за полнење на електричните возила и од останатите брендови.

Во моментов, Tesla има околу 25.000 полначи во светот.

Според одредени информации, сопственикот на Tesla, Елон Маск, бил притиснат од повеќе држави, особено од Германија, да ги декодира своите полначи и направи достапни за сите електрични возила на пазарот.

На тој начин, дополнително ќе се стимулира продажбата и користењето на еколошките автомобили.

Како една од најголемите кочници во понатамошниот развој на еколошките електрични возила, најчесто се потенцира, токму слабата покриеност на мрежата на полначи во светот.

- Реклама -spot_img

Најнови содржини

- Реклама -spot_img

Најпопуларно

Неговото височество Golf GTI

0
И статистиката и емоциите, јасно покажуваат кој е најпродаваниот и најпосакуваниот модел на тркала на Европскиот континент. Легендарниот Golf, креиран во дизајнерскиот центар на брендот...

Златното момче на Хрватска. Балканскиот Елон Маск

0
Со само 33 години, роден е на 12 февруари 1988 година во Ливно, Босна и Херцеговина, Хрватот Мате Римац го живее својот сон. Тој веќе...

Пристигнуваат ли новите гуми без воздух?

0
Гуми кои нема да мора да ги пумпате со воздух. Гуми кои нема да се оштетуваат при контакт со ивичникот на тротоарот. Гуми кои нема да...

Kако да се заштитите од кражба на автомобилот?

0
Направената анализа на Националната Канцеларија за статистика на Англија и Велс, врз база на прибраните и обработени податоци за криминалните дејствија, презентираше неколку...

Аutodata влегува во наставниот процес во Македонија

0
Врвниот менаџмент на Автосообраќајниот училишен центар “Боро Петрушевски” од Скопје, продолжува со имплементација на иновативни проекти, кои имаат за цел да го унапредат и...