01/10/2022
spot_img
домаМагазинСЗО со шокантно сознание. Двојно повеќе смртни случаи од пријавените

СЗО со шокантно сознание. Двојно повеќе смртни случаи од пријавените

Во последната анализа на Светската Здравствена Организација, се заклучува дека бројот на смртни случаи, кои настанале како директен или индиректен резултат на пандемијата Ковид-19 бил речиси двојно поголем од пријавениот.

Се проценува дека во 2020 година, животот го загубиле околу 3 милиони луѓе, наспроти официјално пријавените 1,8 милиони.

До овој момент, статистиката вели дека животот го загубиле 3,48 милиони луѓе.

Како причина за поголемата бројка од пријавената, СЗО, ги наведува главно, грешно дијагностицираните луѓе, слабите здравствени системи во одредени земји на планетата, како и смртните случаи кај кои како главна причина за смртта бил наведен друг фактор или друга болест.

- Реклама -spot_img

Најнови содржини

- Реклама -spot_img

Најпопуларно

Неговото височество Golf GTI

0
И статистиката и емоциите, јасно покажуваат кој е најпродаваниот и најпосакуваниот модел на тркала на Европскиот континент. Легендарниот Golf, креиран во дизајнерскиот центар на брендот...

Златното момче на Хрватска. Балканскиот Елон Маск

0
Со само 33 години, роден е на 12 февруари 1988 година во Ливно, Босна и Херцеговина, Хрватот Мате Римац го живее својот сон. Тој веќе...

Пристигнуваат ли новите гуми без воздух?

0
Гуми кои нема да мора да ги пумпате со воздух. Гуми кои нема да се оштетуваат при контакт со ивичникот на тротоарот. Гуми кои нема да...

Kако да се заштитите од кражба на автомобилот?

0
Направената анализа на Националната Канцеларија за статистика на Англија и Велс, врз база на прибраните и обработени податоци за криминалните дејствија, презентираше неколку...

Аutodata влегува во наставниот процес во Македонија

0
Врвниот менаџмент на Автосообраќајниот училишен центар “Боро Петрушевски” од Скопје, продолжува со имплементација на иновативни проекти, кои имаат за цел да го унапредат и...