Жени во бизнисот, статистички податоци

53
Фото - Freepik

Што вели статистиката за жените кои поседуваат бизниси во Соединетите Американски Држави?

  1. Во Америка има 12,3 милиони бизниси кои се во сопственост на жени.
  2. 40% од бизнисите во САД се во сопственост на жени.
  3. Секој ден биле основани 1.821 бизнис во сопственост на жени.
  4. Бизнисите во сопственост на жени се одговорни за формирани половина милион работни места од 1997 до 2007 година.
  5. Приватните технолошки фирми кои се водени од жени остваруваат за 35% поголем ROI (повраток на инвестициите) од оние кои се водени од мажи.