05/10/2022
spot_img
домаАвто ВестиСтароста на возниот парк во Америка на рекордно ниво

Староста на возниот парк во Америка на рекордно ниво

Според последните информации објавени од Bloomberg, старостa на возниот парк (просечната старост на возилата) во САД изнесува 12,1 година.

Ова е и новиот рекорд во Америка.

Минатата година, просечната старост на автомобилите во оваа земја беше 11,9 години.

Дел од причините за ваквата состојба се – пандемијата, недостатокот на полупроводнички чипови кои ја успорија испораката на нови возила, повисоките цени…

Според експертите – ваквата состојба им одговара на сите.

За производителите на возила и дилерите на нови автомобили, ова е сигнал дека возилата се приближуваат до својот крај на експлоатацијата, што би требало во следниот период да ја зголеми продажбата.

За сервисите, исто така, зголемената старост на возниот парк, значи – повеќе дефекти, повеќе нега, повеќе клиенти и промет во нивните работилници.

- Реклама -spot_img

Најнови содржини

- Реклама -spot_img

Најпопуларно

Неговото височество Golf GTI

0
И статистиката и емоциите, јасно покажуваат кој е најпродаваниот и најпосакуваниот модел на тркала на Европскиот континент. Легендарниот Golf, креиран во дизајнерскиот центар на брендот...

Златното момче на Хрватска. Балканскиот Елон Маск

0
Со само 33 години, роден е на 12 февруари 1988 година во Ливно, Босна и Херцеговина, Хрватот Мате Римац го живее својот сон. Тој веќе...

Пристигнуваат ли новите гуми без воздух?

0
Гуми кои нема да мора да ги пумпате со воздух. Гуми кои нема да се оштетуваат при контакт со ивичникот на тротоарот. Гуми кои нема да...

Kако да се заштитите од кражба на автомобилот?

0
Направената анализа на Националната Канцеларија за статистика на Англија и Велс, врз база на прибраните и обработени податоци за криминалните дејствија, презентираше неколку...

Аutodata влегува во наставниот процес во Македонија

0
Врвниот менаџмент на Автосообраќајниот училишен центар “Боро Петрушевски” од Скопје, продолжува со имплементација на иновативни проекти, кои имаат за цел да го унапредат и...