30/09/2022
spot_img
домаАвто ВестиСтарее возниот парк во Германија

Старее возниот парк во Германија

Според последните информации, просечната старост на возниот парк (возилата) во Германија изнесува 9,6 години и по овој параметар лулката на автомобилската индустрија заостанува зад неколку европски држави.

Најдобар на оваа листа е Луксембург со возен парк со просечна старост од 6,4 години, Велика Британија (8 години), Австрија (8,2), Италија (8,4), Франција (9).

Дополнително 23,4% од граѓаните возат возило постаро од 15 години а 9,7% постаро и од 20 години.

Логично, Германците во овој податок гледаат можност, преку субвенции и поддршка да го подмладуваат возниот парк во државата со што директно ќе ја помагаат и домашната автоиндустрија која е ставена на респиратори.

- Реклама -spot_img

Најнови содржини

- Реклама -spot_img

Најпопуларно

Неговото височество Golf GTI

0
И статистиката и емоциите, јасно покажуваат кој е најпродаваниот и најпосакуваниот модел на тркала на Европскиот континент. Легендарниот Golf, креиран во дизајнерскиот центар на брендот...

Златното момче на Хрватска. Балканскиот Елон Маск

0
Со само 33 години, роден е на 12 февруари 1988 година во Ливно, Босна и Херцеговина, Хрватот Мате Римац го живее својот сон. Тој веќе...

Пристигнуваат ли новите гуми без воздух?

0
Гуми кои нема да мора да ги пумпате со воздух. Гуми кои нема да се оштетуваат при контакт со ивичникот на тротоарот. Гуми кои нема да...

Kако да се заштитите од кражба на автомобилот?

0
Направената анализа на Националната Канцеларија за статистика на Англија и Велс, врз база на прибраните и обработени податоци за криминалните дејствија, презентираше неколку...

Аutodata влегува во наставниот процес во Македонија

0
Врвниот менаџмент на Автосообраќајниот училишен центар “Боро Петрушевски” од Скопје, продолжува со имплементација на иновативни проекти, кои имаат за цел да го унапредат и...