Станете LIQUI MOLY Pro-Line Центар

21

Pro Line – Центри

LIQUI MOLY, производителот на моторни масла, масла за менувачи, адитиви и сервисни препарати од Германија, преку својот дистрибутер во нашата земја, започна да ја развива својата специјална мрежа на т.н. LIQUI MOLY Pro-Line Центри.

Во мрежата ќе членуваат сите посветени сервиси, продавници за резервни делови и бензински пумпи кои ќе искажат интерес за тоа, а истовремено ќе задоволат одредени стандарди кои ги поставува LIQUI MOLY.

Целта на проектот е да се создаде мрежа на професионални партнери, во кои клиентите ќе може да имаат целосна доверба, со унифициран квалитет на инфраструктурата, опремата и стандардите на услугата.

Во овие центри клиентите ќе може да ги најдат производите на LIQUI MOLY, да добијат професионално одржување и сервис на возилата, со опрема и материјали препорачани од LIQUI MOLY.

Ова особено важи за сервисите, во кои се настојува клиентите да добијат врвно, позитивно искуство.

Ако имате сервис или продавница за резервни делови и сакате да станете дел од новата мрежа, ќе ве интересираат следните информации :

Кои стандарди треба да ги исполните за да станете LIQUI MOLY PRO-LINE ЦЕНТАР :

 • LIQUI MOLY брендирање на надворешниот дел, внатрешноста на сервисот (продавницата) и просторијата за чекање
 • Да имате завршено обуки за дејството и апликацијата (употребата) на адитивите, заедно со обуките за моторни масла и нивна примена
  • по завршување на обуката, ќе добиете сертификат од LIQUI MOLY за да им покажете на клиентите дека сте во тек со стандардите во индустријата на подмачкување.
 • LIQUI MOLY е главно моторно масло во вашиот центар
 • Да ги поседувате LIUI MOLY адитивите и ATF течностите на залиха, и да ја употребувате специјалната техничка опрема на LIQUI MOLY
 • LIQUI MOLY логото мора да биде изразено на веб страната на вашиот центар
 • Објектот мора да е чист и организиран одвнатре и однадвор.
 • Мора да се прави проверка на месечно ниво дека објектот ги задоволува барањата на LIQUI MOLY

LIQUI MOLY PRO-LINE ЦЕНТАРОТ ќе ги добие следните БЕНЕФИЦИИ :

МАРКЕТИНГ:

 • Сервисот или продавницата ќе бидат објавени на веб страната на LIQUI MOLY Македонија како  LIQUI MOLY PRO-LINE ЦЕНТАР
 • Ќе ги користите предностите на социјалните мрежи на LIQUI MOLY Македонија
 • Ќе можете да ги искористите предностите на централните реклами на LIQUI MOLY во земјата и странство
 • Поддршка на локално ниво – во вашата средина (преку заеднички акции и кампањи)
 • PRO-LINE рекламни фолии за прозорците
 • Сталажи и дополнителен изложбен материјал
 • Центарот на LIQUI MOLY ќе биде објавен во нашиот newsletter
 • Сертификат со годината во која центарот се стекнал со титулата LIQUI MOLY PRO-LINE CENTER

ПОДДРШКА:

 • континуирана поддршка и тренинг
 • Обука и материјали за дополнителна продажба на материјали, услуги и продукти за вашите приемни консултанти и техничари.

ДРУГИ БЕНЕФИЦИИ :

 • Дополнителен попуст за производите на LIQUI MOLY
 • Попуст на материјалите од LIQUI MOLY TEAM FAN SHOP
 • Дополнителни презентации на центарот, во сопствените и надворешни медиуми

Контактите на LIQUI MOLY Македонија може да ги најдете на следниот линк.

Реклама