Соларна електрана на кровот

75
Фото Стојанов Ауто - Linkedin

Српската компанија, Стојанов Ауто од Нови Сад, инаку познато авто дилерство на Рено и Нисан во Србија, се пофали со своето ново, “зелено” и економично решение.

На кровот на дилерството се поставени фотоволтаични панели и мини електрана за генерирање електрична енергија за сопствени потреби со моќност од 220 kw.

Одлично решение.