01/10/2022
spot_img
домаАвто ВестиSolaris ќе испорача 14 автобуси на електричен погон во Данска

Solaris ќе испорача 14 автобуси на електричен погон во Данска

На почетокот на Октомври оваа година, Solaris потпиша договор за набавка и испорака на 14 би-артикулирани (со две т.н.армоники) автобуси на електричен погон, со два мотори и батерии од 700 kWh.

Автобусите се наменети за Дански Алборг, а интересни се поради својот уникатен изглед и конфигурација.

Овие возила со должина од 24 метри се наменети за Bus Rapid Transit (BRT) линијата во Данскиот град.

Ова се првите модели Urbino 24 MetroStyle, испорачани на електричен погон.

За прв пат овие автобуси, опремени со бројни безбедносни системи беа прикажани во 2019 година.

- Реклама -spot_img

Најнови содржини

- Реклама -spot_img

Најпопуларно

Неговото височество Golf GTI

0
И статистиката и емоциите, јасно покажуваат кој е најпродаваниот и најпосакуваниот модел на тркала на Европскиот континент. Легендарниот Golf, креиран во дизајнерскиот центар на брендот...

Златното момче на Хрватска. Балканскиот Елон Маск

0
Со само 33 години, роден е на 12 февруари 1988 година во Ливно, Босна и Херцеговина, Хрватот Мате Римац го живее својот сон. Тој веќе...

Пристигнуваат ли новите гуми без воздух?

0
Гуми кои нема да мора да ги пумпате со воздух. Гуми кои нема да се оштетуваат при контакт со ивичникот на тротоарот. Гуми кои нема да...

Kако да се заштитите од кражба на автомобилот?

0
Направената анализа на Националната Канцеларија за статистика на Англија и Велс, врз база на прибраните и обработени податоци за криминалните дејствија, презентираше неколку...

Аutodata влегува во наставниот процес во Македонија

0
Врвниот менаџмент на Автосообраќајниот училишен центар “Боро Петрушевски” од Скопје, продолжува со имплементација на иновативни проекти, кои имаат за цел да го унапредат и...