Skoda ќе лансира трето електрично возило за 25.000 евра

13

На годишната прес конференцијата на Skoda во Прага, беше објавено дека брендот кој полека закрепнува по ковид кризата и војната во Украина, планира во 2025 година да го лансира третиот лектричен модел Skoda Epiq.

Во моментов, таргет цената за него едимензионирана на 25.000 евра што претставува одличен баланс помеѓу цената и квалитетот.

Ќе се работи за SUV со 4 врати и 5 седишта внатре и ранг (автономија) од околу 400 км со полни батерии.

Се очекува продажбата на новиот мал електричен SUV да почне кон крајот на следната 2025 година.

Реклама