Си Џинпинг, купува авиони од Франција за 26 милијарди долари

11

Според инфрмациите пренесени од Блумберг, Кина преговара со Француската компанија Airbus за набавка на 100 широкотрупни цивилни авиони A330neo.

Преговорите за оваа зделка што тежи 26 милијарди долари, почнала во Мај на средбата на Си Џинпинг со Емануел Макрон.

Авионите. според добро информирани извори, ќе ги набават најголемие авио компании во Кина.

Реклама