Ричард Хамонд од TOP GEAR продава дел од својата колекција

26

Харизматичниот водител од старата постава на Top Gear, Ричард Хамонд, објави дека продава на аукција дел од својата скапоцена колекција на автомобили и моторцикли.

Како што објави Хамонд, одлуката да продаде дел од своите скапоцености кои имаат силна сентиментална вредност за него, му е многу тешка, но ќе му помогне да набави и да реставрира нови членови на неговата приватна колекција.

Во колекцијата ставена на аукција се неколку исклучително вредни автомобили како што се

Bentley S2 од 1959 година :

Porsche 911T (1969) :

Lotus Esprit Sport 350 (1999) :

Kawasaki Z900 A4 (1976) :

Moto Guzzi LeMans (1977) :