05/10/2022
spot_img
домаСервисиВестиПрепорачан вулканизерски сет од OMCN

Препорачан вулканизерски сет од OMCN

OMCN е еден од најпознатите производители на сервисна опрема од Италија со богата палета на – двостолбни дигалки, дигалки ножици, платформи за кревање, преси, опрема за миење на резервни делови…

Една од најзначајните линии во палетата на OMCN се и производите за вулканизерски сервиси – демонтерки, балансерки, опрема за подесување геометрија на тркалата (центрирање)…

препорачаниот вулканизерски сет од omcn

Оваа сезона, луѓето од OMCN и ГББ ви ја препорачуваат, комбинацијата на – демонтерка (Grip 22 со железна рака) и балансерката Roll 55.

grip 22 со железна рака

Со машината за менување гуми GRIP 22, можете да работите на пневматици со големина до 22″. Клемите за прицврстување на гумата се направени од зајакнат челик. Демонтерката има една брзина на ротација. Шасијата и платформата се зајакнати. Опремена е со вентил под притисок за пумпање на гумите со воздух. Странично, машината ја има железната рака, за универзални runflat гуми. Одлична вредност за вложените средства.

балансерска – roll 55

ROLL 55 е една од најпродаваните балансерки од палетата на OMCN. Поседува автоматска (електронска) рака за мерење на растојанието, дијаметарот и местото за поставување на самолепливите тегови. Автоматски се мери ширината на тркалото. Автоматски се избира и активира програмата за балансирање. Опремена е и со програма за автоматско запирање. Балансирањето автоматски запира кога ќе се постигне идеалната позиција. Брз циклус на мерење до 5 секунди. Дигитален двоен дисплеј со одлична прегледност и лесни контроли. Самокалибрација и самодијагностика за машината.

Може да се набави со или без – пластичен страничен штитник (поклопец) за тркалото.

- Реклама -spot_img

Најнови содржини

- Реклама -spot_img

Најпопуларно

Неговото височество Golf GTI

0
И статистиката и емоциите, јасно покажуваат кој е најпродаваниот и најпосакуваниот модел на тркала на Европскиот континент. Легендарниот Golf, креиран во дизајнерскиот центар на брендот...

Златното момче на Хрватска. Балканскиот Елон Маск

0
Со само 33 години, роден е на 12 февруари 1988 година во Ливно, Босна и Херцеговина, Хрватот Мате Римац го живее својот сон. Тој веќе...

Пристигнуваат ли новите гуми без воздух?

0
Гуми кои нема да мора да ги пумпате со воздух. Гуми кои нема да се оштетуваат при контакт со ивичникот на тротоарот. Гуми кои нема да...

Kако да се заштитите од кражба на автомобилот?

0
Направената анализа на Националната Канцеларија за статистика на Англија и Велс, врз база на прибраните и обработени податоци за криминалните дејствија, презентираше неколку...

Аutodata влегува во наставниот процес во Македонија

0
Врвниот менаџмент на Автосообраќајниот училишен центар “Боро Петрушевски” од Скопје, продолжува со имплементација на иновативни проекти, кои имаат за цел да го унапредат и...