“Pelikan” престанува со работа

8
Фото - Freepik

Познатата германска компанија “Pelikan”, добро позната во регионот како сериозен производител на училишен и канцелариски прибор, престанува со работа.

Од компанијата известија дека ги затвараат своите продавници во Хановер и Фалкензе.

Со тоа, околу 25о до 500 работни места ќе бидат затворени.

Во 2025 година, Pelikan, ќе продолжи да работи како дел од компанијата “Hemelin” кој ја откупи познатата германска компанија, заедно со нејзината филијала “Herlitz” за 136 милиони евра.

Во Хемелин велат дека отказите се нужни за да се подобри структурата на продажбата.

Реклама