Opel го претстави новиот Grandland

68

Opel ја претстави новата генерација на својот најголем SUV, што го носи името Grandland.

Автомобилот носи повеќе работи кои беа само нјавени во концептот Opel Exerimental, како 3D Vizor со осветленото лого на средината, како и континуирано осветлените бренд букви “OPEL” на задниот дел.

Фото – Opel

Осветлувањето Intelli-Lux Pixel HD има дури 50,000 индивидуални елементи.

Батеријата со моќност 98 kWh ќе нуди автономија од 700 километри возење, а со овој електричен модел, OPEL дефакто во сите моделски линии понуди и целосно електрична изведба, што е само дел од нивната, како што велат, офанзива во сферата на електричните автомобили.

Фото – Opel
Реклама