Oдлична беседа на Сет Годин

67

Маестралниот Сет Годин, автор на бестселерот “Пурпурна крава” – со низа на бесплатни совети за идните претприемачи.

Не се оправдувајте… Не се кријте… Пробајте… сработете… денес имате толку многу можности да почнете претприемнички бизнис… и на него да ја изградите вашата иднина.

Излезете од стереотипите… бидете посебни.

Што е комфорт зона, а што е безбедна зона?

Неколку цитати од “Пурпурната крава”…