30/09/2022
spot_img
домаАвто ВестиАвто екологијаНовите згради во Велика Британија мора да имаат полначи за струја

Новите згради во Велика Британија мора да имаат полначи за струја

Од следната, 2022 година, новите згради и домови во Британија, ќе мора да имаат задолжително вградени полначи за струја за електричните автомобили.

Оваа одлука ќе биде вградена во новите закони за градба, а деталите за тоа ќе ги обелодени лично Премиерот на Велика Британија, Борис Џонсон.

Новиот закон ќе ги опфаќа зградите, новите домови, супермаркетите и инфраструктурните објекти со повеќе од 10 паркинг места.

Ваквата одлука се очекува да донесе нови 145.000 полначи на струја годишно, што треба да го реши главниот ограничувачки фактор за понатамошен прогрес на електричните возила во Велика Британија (слабата инфраструктура на полначи за струја).

- Реклама -spot_img

Најнови содржини

- Реклама -spot_img

Најпопуларно

Неговото височество Golf GTI

0
И статистиката и емоциите, јасно покажуваат кој е најпродаваниот и најпосакуваниот модел на тркала на Европскиот континент. Легендарниот Golf, креиран во дизајнерскиот центар на брендот...

Златното момче на Хрватска. Балканскиот Елон Маск

0
Со само 33 години, роден е на 12 февруари 1988 година во Ливно, Босна и Херцеговина, Хрватот Мате Римац го живее својот сон. Тој веќе...

Пристигнуваат ли новите гуми без воздух?

0
Гуми кои нема да мора да ги пумпате со воздух. Гуми кои нема да се оштетуваат при контакт со ивичникот на тротоарот. Гуми кои нема да...

Kако да се заштитите од кражба на автомобилот?

0
Направената анализа на Националната Канцеларија за статистика на Англија и Велс, врз база на прибраните и обработени податоци за криминалните дејствија, презентираше неколку...

Аutodata влегува во наставниот процес во Македонија

0
Врвниот менаџмент на Автосообраќајниот училишен центар “Боро Петрушевски” од Скопје, продолжува со имплементација на иновативни проекти, кои имаат за цел да го унапредат и...