05/10/2022
spot_img
домаАвто ВестиНовиот бришач на BOSCH

Новиот бришач на BOSCH

Во палетата на резервни делови на BOSCH значајно место заземаат и бришачите.

Bosch произведува бришачи како оригинална опрема (првовградување во моторните возила) но и во таканаречениот – афтермаркет (оригинални, но заменски делови).

Бришачите на Bosch неодамна добија и нова верзија. Познатите метлици Aerotwin добија нов AeroClip адаптер, кој остварува аеродинамична врска помеѓу метлицата и држачот на метлицата. Новата спојка создава поголем притисок на метлицата (гумената површина) врз стаклото и ги намалува воздушните џебови поради кои бришењето на стаклото не е идеално.

Новиот бришач има и Power Protection Plus (PPP), која му дава подобри перформанси на бришачот и подолг животен век. Подобрените перформанси главно се должат на специјалниот адитив кој гумената површина на метлицата ја прави поотпорна на абење (трошење) и на надворешни влијанија.

Најновата комбинација на Bosch Aerotwin метлици со AeroClip aдаптер, веќе се користат во првовградување кај голем број на возила, а расте нивната популарност, достапност и продажба во каналите на афтермаркетот (продавници, независни сервисери…)

- Реклама -spot_img

Најнови содржини

- Реклама -spot_img

Најпопуларно

Неговото височество Golf GTI

0
И статистиката и емоциите, јасно покажуваат кој е најпродаваниот и најпосакуваниот модел на тркала на Европскиот континент. Легендарниот Golf, креиран во дизајнерскиот центар на брендот...

Златното момче на Хрватска. Балканскиот Елон Маск

0
Со само 33 години, роден е на 12 февруари 1988 година во Ливно, Босна и Херцеговина, Хрватот Мате Римац го живее својот сон. Тој веќе...

Пристигнуваат ли новите гуми без воздух?

0
Гуми кои нема да мора да ги пумпате со воздух. Гуми кои нема да се оштетуваат при контакт со ивичникот на тротоарот. Гуми кои нема да...

Kако да се заштитите од кражба на автомобилот?

0
Направената анализа на Националната Канцеларија за статистика на Англија и Велс, врз база на прибраните и обработени податоци за криминалните дејствија, презентираше неколку...

Аutodata влегува во наставниот процес во Македонија

0
Врвниот менаџмент на Автосообраќајниот училишен центар “Боро Петрушевски” од Скопје, продолжува со имплементација на иновативни проекти, кои имаат за цел да го унапредат и...