01/12/2022
spot_img
домаАвто ВестиNissan го продава Рускиот бизнис за 1 евро

Nissan го продава Рускиот бизнис за 1 евро

Јапонскиот автомобилски џин Nissan, го продава својот уддел во компанискиот бизнис во Русија на тамошниот економски субјект NAMI кој е целосно во државни раце за 1 евро.

Во договорот за продажба е додадена и опција со која може Nissan по 6 години, повторно да си го откупи својот бизнис.

Зделката ги опфаќа фабриката за производство на автомобили од Санкт Петерсбург, како и продажниот центар во Москва.

Во минатата година, Nissan продаде 53.000 возила на Рускиот пазар.

На почетокот на воената криза помеѓу Русија и Украина, слично постапи и европскиот партнер – Renault, кој го продаде својот уддел на Руски AvtoVaz за една рубља.

- Реклама -spot_img

Најнови содржини

- Реклама -spot_img

Најпопуларно

Неговото височество Golf GTI

0
И статистиката и емоциите, јасно покажуваат кој е најпродаваниот и најпосакуваниот модел на тркала на Европскиот континент. Легендарниот Golf, креиран во дизајнерскиот центар на брендот...

Златното момче на Хрватска. Балканскиот Елон Маск

0
Со само 33 години, роден е на 12 февруари 1988 година во Ливно, Босна и Херцеговина, Хрватот Мате Римац го живее својот сон. Тој веќе...

Пристигнуваат ли новите гуми без воздух?

0
Гуми кои нема да мора да ги пумпате со воздух. Гуми кои нема да се оштетуваат при контакт со ивичникот на тротоарот. Гуми кои нема да...

Аutodata влегува во наставниот процес во Македонија

0
Врвниот менаџмент на Автосообраќајниот училишен центар “Боро Петрушевски” од Скопје, продолжува со имплементација на иновативни проекти, кои имаат за цел да го унапредат и...

Kако да се заштитите од кражба на автомобилот?

0
Направената анализа на Националната Канцеларија за статистика на Англија и Велс, врз база на прибраните и обработени податоци за криминалните дејствија, презентираше неколку...