Најскапиот автомобил на светот?

111

Сте се запрашале ли некогаш кој е најскапиот автомобил на светот? И колку чини?

Во моментов најскапиот автомобил на светот е спортскит Pagani Huayra Tricolore, кој чини неверојатни 6,67 милиони долари.

Кај него нема модели, опционални, дополнителна опрема… Тој доаѓа со се’ што може да се опреми еден спортски хиперкар во Италијанската фабрика Pagani.

Oпремен е со V12 мотор со 840 коњски сили.