30/09/2022
spot_img
домаМагазинМостови и патеки за премин на дивите животни

Мостови и патеки за премин на дивите животни

Во зелените, природни подрачја… шуми, национални паркови… многу чести се судирите на автомобилите со диви животни кои знаат да бидат смртоносни и за животните, но и за учесниците во сообраќајот.

Од тие причини, агенциите за безбедност во сообраќајот, со помош на архитектите креираат специјални мостови, по кои безбедно може да преминат животните.

Такви мостови може да се најдат на повеќе точки на планетата. Ги градат и во Канада (која е особено кревка на сообраќајните незгоди предизвикани од елени кои претрчуваат преку автопатите), Америка…

Избравме два, зелениот мост во Сингапур, и слично креираниот мост во Холандија.

Одлична идеја, нели?

Зелен мост во Холандија.
- Реклама -spot_img

Најнови содржини

- Реклама -spot_img

Најпопуларно

Неговото височество Golf GTI

0
И статистиката и емоциите, јасно покажуваат кој е најпродаваниот и најпосакуваниот модел на тркала на Европскиот континент. Легендарниот Golf, креиран во дизајнерскиот центар на брендот...

Златното момче на Хрватска. Балканскиот Елон Маск

0
Со само 33 години, роден е на 12 февруари 1988 година во Ливно, Босна и Херцеговина, Хрватот Мате Римац го живее својот сон. Тој веќе...

Пристигнуваат ли новите гуми без воздух?

0
Гуми кои нема да мора да ги пумпате со воздух. Гуми кои нема да се оштетуваат при контакт со ивичникот на тротоарот. Гуми кои нема да...

Kако да се заштитите од кражба на автомобилот?

0
Направената анализа на Националната Канцеларија за статистика на Англија и Велс, врз база на прибраните и обработени податоци за криминалните дејствија, презентираше неколку...

Аutodata влегува во наставниот процес во Македонија

0
Врвниот менаџмент на Автосообраќајниот училишен центар “Боро Петрушевски” од Скопје, продолжува со имплементација на иновативни проекти, кои имаат за цел да го унапредат и...