Moрскиот ѕвер на BRABUS.

77

Супербродот на BRABUS, кој го претстави познатиот бренд го носи името – Shadow 500 Black Ops!

Опремен е со одлични V8-powered XS Pro Четири тактни мотори на Mercury, кои нудат одлични перформанси и забрзување.

Моќноста на моторите изнесува 500 коњски сили, максималната брзина е 50+ чворови, а капацитетот на гориво изнесува 280 литри.

Бродот на Brabus e од едицијата “Еден од 28” што подразбира дека процесот на производство опфаќа голем обем на мануфактура (рачна изработка) во процесот на фарбање и лакирање, што може да трае и до шест недели.

Сите бродови на лимитед едицијата се изработени во сива – Gunmetal Grey, боја и комбинација со црвени седишта.

Eден ваков морски ѕвер чини околу 160.000 евра + ддв.