01/12/2022
spot_img
домаАвто ВестиMercedes отповикува 60.000 возила

Mercedes отповикува 60.000 возила

59.574 е вкупната бројка на возила кои Германскиот гигант од Штутгарт ќе ги отповика од улиците, а кои се произведени во периодот од 2018 до 2022 година.

Причината за отповикувањето е проблем во третиот ред на седишта кај одредени GLS модели, кој го утврдил Brose North America – добавувачот на Mercedes во Северна Америка, по што и официјално ги информирал одговорните лица во Мерцедес.

Во информацијата доставена до германскиот производител се наведува дека е утврдено дека кај одредени модели не се вградени или се погрешно вградени пружините во механизмите за заклучување на некои седишта во третиот ред,

Според анализата која подоцна била спроведена во Мерцедес, утврдено е дека одредени механизми не функционираат соодветно, поради што при судир, некои седишта може да се соборат што може да доведе до поголема опасност од повреда на патниците.

- Реклама -spot_img

Најнови содржини

- Реклама -spot_img

Најпопуларно

Неговото височество Golf GTI

0
И статистиката и емоциите, јасно покажуваат кој е најпродаваниот и најпосакуваниот модел на тркала на Европскиот континент. Легендарниот Golf, креиран во дизајнерскиот центар на брендот...

Златното момче на Хрватска. Балканскиот Елон Маск

0
Со само 33 години, роден е на 12 февруари 1988 година во Ливно, Босна и Херцеговина, Хрватот Мате Римац го живее својот сон. Тој веќе...

Пристигнуваат ли новите гуми без воздух?

0
Гуми кои нема да мора да ги пумпате со воздух. Гуми кои нема да се оштетуваат при контакт со ивичникот на тротоарот. Гуми кои нема да...

Аutodata влегува во наставниот процес во Македонија

0
Врвниот менаџмент на Автосообраќајниот училишен центар “Боро Петрушевски” од Скопје, продолжува со имплементација на иновативни проекти, кои имаат за цел да го унапредат и...

Kако да се заштитите од кражба на автомобилот?

0
Направената анализа на Националната Канцеларија за статистика на Англија и Велс, врз база на прибраните и обработени податоци за криминалните дејствија, презентираше неколку...