05/10/2022
spot_img
домаАвто бизнисMакедонија преплавена со половни автомобили

Mакедонија преплавена со половни автомобили

Според последните информации на Македонската Царина, во првите 6 месеци од 2021 година во нашата земја се увезени и оцаринети 18.996 половни (користени) автомобили и 1.401 употребувани товарни возила.

Во истиот период, минатата година, биле увезени само 8.000 користени патнички возила и 821 товарни.

Од друга страна, оваа година се оцаринети само 2.902 нови автомобили (во истиот период минатата пандемиска година – 2.379 возила) и 498 нови товарни возила (минатата година – 300 возила).

Според горенаведените податоци, останува јасно дека македонските возачи и понатаму ги преферираат користените возила, за сметка на новите.

- Реклама -spot_img

Најнови содржини

- Реклама -spot_img

Најпопуларно

Неговото височество Golf GTI

0
И статистиката и емоциите, јасно покажуваат кој е најпродаваниот и најпосакуваниот модел на тркала на Европскиот континент. Легендарниот Golf, креиран во дизајнерскиот центар на брендот...

Златното момче на Хрватска. Балканскиот Елон Маск

0
Со само 33 години, роден е на 12 февруари 1988 година во Ливно, Босна и Херцеговина, Хрватот Мате Римац го живее својот сон. Тој веќе...

Пристигнуваат ли новите гуми без воздух?

0
Гуми кои нема да мора да ги пумпате со воздух. Гуми кои нема да се оштетуваат при контакт со ивичникот на тротоарот. Гуми кои нема да...

Kако да се заштитите од кражба на автомобилот?

0
Направената анализа на Националната Канцеларија за статистика на Англија и Велс, врз база на прибраните и обработени податоци за криминалните дејствија, презентираше неколку...

Аutodata влегува во наставниот процес во Македонија

0
Врвниот менаџмент на Автосообраќајниот училишен центар “Боро Петрушевски” од Скопје, продолжува со имплементација на иновативни проекти, кои имаат за цел да го унапредат и...