Легендарниот чопер на Питер Фонда на аукција

231

Уште едно филмско ремек дело оди на аукција.

Чоперот на Harley Davidson кој го возеше Питер Фонда во култниот филм Easy Rider, ќе оди на наддавање, а се очекува моторот без роблем да постигне цена од најмалку половна милион долари.

Моторот е силно модификувана верзија на Harley Davidson со американското знаме специјално за филмот насликано на резервоарот за гориво.

Моторот во филмот за двајцата хипици, вториот лик го глуми Денис Хопер, на крајот учествува и во една сообраќајна незгода, но подоцна бил поправен и целосно репариран.

Фото – EASYRIDER