Koга автобусите ќе пламнат

43

Драматичната снимка ни доаѓа од Кина.

Во областа Гуангси Џуанг, на снимката од видео надзорот се гледа како во еден од паркираните електрични автобуси, се појавува густ чад. Веднаш потоа, пламнува со неверојатно голема брзина.

Пламенот набргу се префрла и на останатите четири паркирани автобуси кои брзо согоруваат.

Иако пожарникарите пристигнале релативно брзо – за пократок период од 2 минути на четири електрични автобуси им немало спас.