Кинезите лансираа летечки автомобил

69

Како дел од промотивната кампања, Кинеската компанија за производство на електрични автомобили – Xpeng Inc. изведе пробно возење (или подобро да кажеме – летање) на нивниот летечки модел X2.

Промоцијата се одржа во Обединетите Арапски Емирати, на кои летечкиот објект кој врши вертикално полетување и слетување, благодарение на осумте пропелери / по два поставени на секој агол од возилото – ги покажа своите атрибути.

Како изгледаше официјалното полетување на X2, можете да видите во видеото.