KIA со ново лого

100

Јужнокорејскиот бренд KIA Motors, го презентираше своето ново лого, на спектакуларен и невообичаен начин.

Новото лого и беше прикажано на јавноста преку специјален огномет лансиран од најголемиот досега забележан број на дронови.

Новото лого ги поврзува трите букви од името со непрекината линија и наликува како да е напишано рачно.

Последната промена на логото на KIA беше направена во 2004 година.