Италијанската пошта ќе вози електрични Корси

30

Германскиот производител на автомобили Opel, објави дека добил исклучително важен тендер и порачка од 1.744 нови целосно електрични Corsa-e автомобили од Италијанската пошта, Poste Italiane.

Испораките ќе започнат пред крајот на годинава.

Со автономија од 337 km Corsa-e е соодветна за секојдневна употреба во градот. Батеријата од 50 kWh според информациите од производителот до 80 проценти се полни за 30 минути.

Opel Corsa “Poste Italiane”

Opel Corsa-e e актуелен сопственика на наградата Златен Волан 2020 година и нуди многу опрема, која е карактеристична во возилата од повисоката класа како што се адаптивните, IntelliLux LED® matrix светла кои штитат од отсјај, активниот систем за враќање на возилото во коловозната лента.

Corsa има и Adaptive cruise control, кој преку радарот и сензори и камери одржуваат растојание со другите возила напред…