Инфлацијата во Турција над 75%

13

Според Турскиот завод за статистика, годишната стапка на инфлација во земјата порасна на 75,45%.

Во месец мај, највеќе пораснале цените во секторот образование (104,8%), комуналии (93,21%), услугата во ресторани и кафулиња (92,94%)…

Централната Банка на Турција, ја држи референтната каматна стапка на 50%, согласно очекувањата на пазарот.

Реклама