30/09/2022
spot_img
домаМакедонијаХакерски напад на Македонија

Хакерски напад на Македонија

Според известувањето на Министерството за образование и наука, сајтот на нашата институција бил мета на хакерски напад.

Притоа, не е направена никаква штета.

На сајтот беше објавено дека страната на Министерството е нападната од грчки хакерски тим – Nightwatchers.

Како резултат на нападот, ниту една подстраница на веб страната не можеше да се отвори, а сите линкови водеа до видео на Youtube под називот Позната Македонија.

Од Министерството информираат дека страницата е од информативен карактер и не содржи податоци на граѓаните кои би можеле да бидат искористени и злоупотребени.

- Реклама -spot_img

Најнови содржини

- Реклама -spot_img

Најпопуларно

Неговото височество Golf GTI

0
И статистиката и емоциите, јасно покажуваат кој е најпродаваниот и најпосакуваниот модел на тркала на Европскиот континент. Легендарниот Golf, креиран во дизајнерскиот центар на брендот...

Златното момче на Хрватска. Балканскиот Елон Маск

0
Со само 33 години, роден е на 12 февруари 1988 година во Ливно, Босна и Херцеговина, Хрватот Мате Римац го живее својот сон. Тој веќе...

Пристигнуваат ли новите гуми без воздух?

0
Гуми кои нема да мора да ги пумпате со воздух. Гуми кои нема да се оштетуваат при контакт со ивичникот на тротоарот. Гуми кои нема да...

Kако да се заштитите од кражба на автомобилот?

0
Направената анализа на Националната Канцеларија за статистика на Англија и Велс, врз база на прибраните и обработени податоци за криминалните дејствија, презентираше неколку...

Аutodata влегува во наставниот процес во Македонија

0
Врвниот менаџмент на Автосообраќајниот училишен центар “Боро Петрушевски” од Скопје, продолжува со имплементација на иновативни проекти, кои имаат за цел да го унапредат и...