01/10/2022
spot_img
домаАвто ВестиГерманската автоиндустрија излегува од криза

Германската автоиндустрија излегува од криза

Според последните информации Германските производители на автомобили по сериозната криза предизвикана од Ковид 19 пандемијата, полека се враќаат во нормала.

Во април, искористеноста на производните капацитети се издигнала на високи 91,1 отсто, споредено со 84,2% во јануари оваа година.

Причината за намалениот производствен капацитет на фабриките, сега менаџерите го лоцираат во прекинатите или влошени ланци на испорака на репроматеријали. Дури 60,4% од компаниите сметаат дека производството не е во полна динамика поради влошената набавка на материјали, меѓу кои секако предничат сицилиумските чипови.

- Реклама -spot_img

Најнови содржини

- Реклама -spot_img

Најпопуларно

Неговото височество Golf GTI

0
И статистиката и емоциите, јасно покажуваат кој е најпродаваниот и најпосакуваниот модел на тркала на Европскиот континент. Легендарниот Golf, креиран во дизајнерскиот центар на брендот...

Златното момче на Хрватска. Балканскиот Елон Маск

0
Со само 33 години, роден е на 12 февруари 1988 година во Ливно, Босна и Херцеговина, Хрватот Мате Римац го живее својот сон. Тој веќе...

Пристигнуваат ли новите гуми без воздух?

0
Гуми кои нема да мора да ги пумпате со воздух. Гуми кои нема да се оштетуваат при контакт со ивичникот на тротоарот. Гуми кои нема да...

Kако да се заштитите од кражба на автомобилот?

0
Направената анализа на Националната Канцеларија за статистика на Англија и Велс, врз база на прибраните и обработени податоци за криминалните дејствија, презентираше неколку...

Аutodata влегува во наставниот процес во Македонија

0
Врвниот менаџмент на Автосообраќајниот училишен центар “Боро Петрушевски” од Скопје, продолжува со имплементација на иновативни проекти, кои имаат за цел да го унапредат и...