30/09/2022
spot_img
домаСветЕвропската Унија го намалила увозот на енергенси од Русија

Европската Унија го намалила увозот на енергенси од Русија

Според последните статистички податоци, ЕУ увезла двојно помалку нафта од Русија. Притоа, за енеренсите главно се врти кон САД, но зголемен е увозот на нафта и од Ирак, Норвешка, Гвајана и Суадиска Арабија.

Според извештајот на Меѓународната агенција за енергија, ако во почетокот на годината дневно се увезувале 1,7 милиони барели дневно нафта, сега овие количини се намалени за 880 илјади барели дневно.

- Реклама -spot_img

Најнови содржини

- Реклама -spot_img

Најпопуларно

Неговото височество Golf GTI

0
И статистиката и емоциите, јасно покажуваат кој е најпродаваниот и најпосакуваниот модел на тркала на Европскиот континент. Легендарниот Golf, креиран во дизајнерскиот центар на брендот...

Златното момче на Хрватска. Балканскиот Елон Маск

0
Со само 33 години, роден е на 12 февруари 1988 година во Ливно, Босна и Херцеговина, Хрватот Мате Римац го живее својот сон. Тој веќе...

Пристигнуваат ли новите гуми без воздух?

0
Гуми кои нема да мора да ги пумпате со воздух. Гуми кои нема да се оштетуваат при контакт со ивичникот на тротоарот. Гуми кои нема да...

Kако да се заштитите од кражба на автомобилот?

0
Направената анализа на Националната Канцеларија за статистика на Англија и Велс, врз база на прибраните и обработени податоци за криминалните дејствија, презентираше неколку...

Аutodata влегува во наставниот процес во Македонија

0
Врвниот менаџмент на Автосообраќајниот училишен центар “Боро Петрушевски” од Скопје, продолжува со имплементација на иновативни проекти, кои имаат за цел да го унапредат и...