Daimler повторно воведува скратено време

47
Фабрика за возила, Фото - Freepik

Големиот германски гигант Daimler, повторно донесе одлука да го скрати работното време на околу 1.000 работници во фабриката во Бремен.

Оваа одлука доаѓа поради недостатокот на чипови кои сериозно ја потресоа автоиндустријата.

Од оваа одлука ќе бидат изземени само оние работници кои се ангажирани на стратешки проекти за компанијата.