Часовникот на Канаваро од милион евра

125

Го паметиме како еден од најдобрите одбрамбени фудбалери на своето време.

Фабио Канаваро е деновиве актуелен по својот стар часовник, кој е даден на аукцијата на ќасовници на Филипс во Хонг Конг.

Часовникот Patek Philippe Ref. 5208R-001 со розево куќиште се очекува да достигне цена на аукцијата од 1 милион долари.

Часовникот е вистинско ремек дело и омилен примерок за колекционерите, а секоја година поради големата комплицираност на производниот процес се произведуваат само 10 часовници од овој модел.

Прибраните средстваод аукцијата ќе одат во Fondazione Cannavaro Ferrara.