01/10/2022
spot_img
домаМагазинЗа негоBOSS ве советува. 12 правила како да носите одело

BOSS ве советува. 12 правила како да носите одело

На официјалната веб страна на BOSS можете да најдете многу добра облека но и неколку “златни” правила за тоа како да се облекувате и комбинирате парчиња облека.

Меѓу нив BOSS има патентирано и 12 правила, како да носите одело, од кои ги избравме следните точки.

Осигурајте се дека сакото е доволно долго

Според модерните трендови, сакото треба да има подолга линија и да завршува непосредно под колкот.

Држете права линија на ракавот

Работ на рамото од сакото треба да биде скроено токму во точката каде рамото преоѓа во раката. Линијата на сакото кај раката треба да паѓа во рамна линија.

Крагните на сакото и кошулата да се во иста линија

Осигурајте се дека крагната на сакото ја следи линијата на крагната на кошулата (како на сликата).

Внимавајте на закопчувањето

Внимавајте последното копче на сакото (особено ако е едноделно) секогаш да биде откопчано.

Покажете малку кошула

Оставете кошулата да се гледа благо под сакото. Тој детал не треба да биде поголем од 1 до 2 сантиметри.

Носете во сакото само она што едноставно морате

Избегнете пренатрупување на внатрешните џепови од сакото со непотребни работи. Во џебот препорачуваме да се носат само неопходните работи. Можеби мал носач на визит карти. Никако големи и масивни мобилни телефони кои може да го изобличат оделото.

Дури се препорачува да се остават и конците со кои се зашиени страничните џебови напред, бидејќи ако ги извадите конците ризикувате да се формира воздушно џепче во нив кое изгледа непријатно.

Панталоните носете ги високо

Линијата на панталоните, треба да завршува над коската на колкот. Ако ги носите подолу, ќе изгледаат неуредно.

Додадете и тенка свилена вратоврска

Вратоврската треба да е тенка, со основни бои, евентуално со минималистички дизајн и да се спушта никако под линијата на појасот.

Останатите правила – Како да се носи одело на BOSS, можете да ги најдете на следниот линк.

- Реклама -spot_img

Најнови содржини

- Реклама -spot_img

Најпопуларно

Неговото височество Golf GTI

0
И статистиката и емоциите, јасно покажуваат кој е најпродаваниот и најпосакуваниот модел на тркала на Европскиот континент. Легендарниот Golf, креиран во дизајнерскиот центар на брендот...

Златното момче на Хрватска. Балканскиот Елон Маск

0
Со само 33 години, роден е на 12 февруари 1988 година во Ливно, Босна и Херцеговина, Хрватот Мате Римац го живее својот сон. Тој веќе...

Пристигнуваат ли новите гуми без воздух?

0
Гуми кои нема да мора да ги пумпате со воздух. Гуми кои нема да се оштетуваат при контакт со ивичникот на тротоарот. Гуми кои нема да...

Kако да се заштитите од кражба на автомобилот?

0
Направената анализа на Националната Канцеларија за статистика на Англија и Велс, врз база на прибраните и обработени податоци за криминалните дејствија, презентираше неколку...

Аutodata влегува во наставниот процес во Македонија

0
Врвниот менаџмент на Автосообраќајниот училишен центар “Боро Петрушевски” од Скопје, продолжува со имплементација на иновативни проекти, кои имаат за цел да го унапредат и...