Без пардон! На Филипините уништени луксузни возила од 1,2 милиони долари

120

Царинското Биро на Филипините, минатата недела уништи неколку супер луксузни автомобили меѓу кои и МcLaren 620R, Bentley, Mercedes-Benz, Lotus и Porsche 911 G2S.

Според официјалната објава на фејсбук профилот на Царинското Биро, биле уништени вкупно 21 автомобил кои на нелегален начин биле внесени во државата.

Уништувањето на луксузни автомобили се врши по основ на посебен Претседателски указ на Родриго Роа Дутерте, според кој шверцуваните и нелегално внесени автомобили треба да се уништат.

Ова не е прво уништување од овој тип во Филипините. Според одредени податоци, претходно се уништени во една акција возила во вкупна вредност од 8 милиони долари.