07/06/2023
spot_img

БАНКАРСТВО

Разговор со Драгиша Ристовски, D.R.Gilbert Group

Во кризни ситуации е многу важно да не дојде до ефектот на „замрзнат менаџмент“ во кој луѓето чекаат нешто да пројде, а напротив, треба...

Како и дали да ја надгледувате работата на вашите вработени на компјутер

Според извештајот на Гартнер од 2018 година, од 239 анкетирани големи корпорации, 50% од врвните менаџери се изјасниле дека на некој начин го надгледуваат...

Нов тренинг во Скопје – Како да обезбедите врвна услуга за вашите клиенти.

GBB Training Club од Скопје, кој веќе организираше неколку одлични бизнис семинари во Скопје, го закажа својот нов, интерактивен тренинг, по лиценца од Американскиот...

Хенри Форд – колку е важно да ги тренирате соработниците

"-Единствената полоша работа од тоа да ги тренирате Вашите луѓе, а тие да си заминат, е да не ги тренирате, а тие да останат."...
00:16:17

Ворен Бафет – Колку е важна врвната услуга во бизнисот

Варен Бафет, најголемиот финансиски инвеститор, чие богатство се проценува на околу 100 милијарди долари, низ два примери од реалниот живот, ја раскажува приказната за...

СЛЕДИ НЕ

1,360фановидопаѓање
0следбенициследете
Реклама

Музика за опуштање

Реклама

ИНТЕРВЈУ

ФИНАНСИИ

СИТЕ СОДРЖИНИ

Разговор со Драгиша Ристовски, D.R.Gilbert Group

Во кризни ситуации е многу важно да не дојде до ефектот на „замрзнат менаџмент“ во кој луѓето чекаат нешто да пројде, а напротив, треба...

Како и дали да ја надгледувате работата на вашите вработени на компјутер

Според извештајот на Гартнер од 2018 година, од 239 анкетирани големи корпорации, 50% од врвните менаџери се изјасниле дека на некој начин го надгледуваат...

Нов тренинг во Скопје – Како да обезбедите врвна услуга за вашите клиенти.

GBB Training Club од Скопје, кој веќе организираше неколку одлични бизнис семинари во Скопје, го закажа својот нов, интерактивен тренинг, по лиценца од Американскиот...

Хенри Форд – колку е важно да ги тренирате соработниците

"-Единствената полоша работа од тоа да ги тренирате Вашите луѓе, а тие да си заминат, е да не ги тренирате, а тие да останат."...
00:16:17

Ворен Бафет – Колку е важна врвната услуга во бизнисот

Варен Бафет, најголемиот финансиски инвеститор, чие богатство се проценува на околу 100 милијарди долари, низ два примери од реалниот живот, ја раскажува приказната за...

Најдобрата CRM платформа за мали бизниси

Кратенката CRM - доаѓа од зборовите Customer Relationship Management (превод : Менаџмент на односите со клиентите) и во денешно време е една од најзначајните...

Како да ги привлечете и задржите најдобрите луѓе

За разлика од некои други, поранешни времиња, најголемиот број менаџери денес ќе ви потврдат дека еден од најсериозните проблеми со кои се соочуваат е...

PDCA Циклус

PDCA (Plan-Do-Check-Act) претставува циклус од 4 чекори кои континуирано се повторуваат. Оваа метода се применува за спроведување на континуирана трансформација (подобрување на квалитетот) и е...
00:55:47

Oдлична беседа на Сет Годин

Маестралниот Сет Годин, автор на бестселерот "Пурпурна крава" - со низа на бесплатни совети за идните претприемачи. Не се оправдувајте... Не се кријте... Пробајте......

Што е Goodwill и како се мери?

Кога го анализирате билансот на состојба на една компанија, особено кога сакате да ја процените нејзината вредност, обично се анализираат средствата кои компанијата во...
Реклама

Најнови содржини