01/10/2022
spot_img
домаАвто ВестиAudi целосно се префрла на струја до 2026 година

Audi целосно се префрла на струја до 2026 година

Нема никакви дилеми дека сите производители на возила во Европа, ќе истражуваат и сериозно инвестираат во нови технологии кои се пријателски настроени кон воздухот и животната средина.

Строгите критериуми за квалитетот на издувната емисија на автомобилите кои владеат во Европската Унија, бараат агресивно исфрлање од употреба на дизелот и застарените технологии и нивно менување со електрична енергија.

Во оваа стратегија, од меинстрим марките, се чини дека Audi настапува најагресивно. Тие веќе воопштпo нема да инвестираат во нови технологии кај моторите со внатрешно согорување, а неофицијално информираат и дека целосното префрлање на нивните модели на струја ќе се изврши во рок од 5 години (најдоцна до 2026).

Она што е интересно е дека во стратегијата на Audi воопштo не се спомнуваат хибридните модели.

Оваа политика е секако поагресивна од конкурентите BMW и Mercedes кои и самите најавуваат лансирање на нови модели на зелена енергија, но и понатаму во центарот на своите истражувања ги задржуваат моторите со внатрешно согорување.

- Реклама -spot_img

Најнови содржини

- Реклама -spot_img

Најпопуларно

Неговото височество Golf GTI

0
И статистиката и емоциите, јасно покажуваат кој е најпродаваниот и најпосакуваниот модел на тркала на Европскиот континент. Легендарниот Golf, креиран во дизајнерскиот центар на брендот...

Златното момче на Хрватска. Балканскиот Елон Маск

0
Со само 33 години, роден е на 12 февруари 1988 година во Ливно, Босна и Херцеговина, Хрватот Мате Римац го живее својот сон. Тој веќе...

Пристигнуваат ли новите гуми без воздух?

0
Гуми кои нема да мора да ги пумпате со воздух. Гуми кои нема да се оштетуваат при контакт со ивичникот на тротоарот. Гуми кои нема да...

Kако да се заштитите од кражба на автомобилот?

0
Направената анализа на Националната Канцеларија за статистика на Англија и Велс, врз база на прибраните и обработени податоци за криминалните дејствија, презентираше неколку...

Аutodata влегува во наставниот процес во Македонија

0
Врвниот менаџмент на Автосообраќајниот училишен центар “Боро Петрушевски” од Скопје, продолжува со имплементација на иновативни проекти, кои имаат за цел да го унапредат и...