Аudi ја претставува својата е-мобилност во Минхен

24

На Саемот за автомбили во Минхен (прв пат се одржува во овој Германски град), AUDI како домаќин (германски бренд) реши да се петстави под паролата “Let’s Talk about Progress” – Да зборуваме за прогресот.

Во фокусот е, секако, електричната мобилност (e-mobility) а на штандот на AUDI e претставен Audi grandsphere concept автомобилот кој претставува луксуз и мобилност.

Посетителите на штандот на Ауди ќе може да направат и тест возење со некој од електричните автомобили на брендот кои се веќе во слободна продажба.