Адитив за чистење на дизни на LIQUI MOLY

351

Motorsystem Reiniger Diesel (Diesel Engine System Cleaner) e најновиот адитив на LIQUI MOLY за чистење на дизните (бризгалките) кај сите видови на дизел возила.

Може да се употребува кај возила со common-rail технологија, пумп џет систем со и без DPF.

Адитивот ги чисти нечистотиите и гарежот од бризгалките и пумпите под висок притисок, со што се враќа рамномерното распрснување на горивото, поефикасно согорување и поголема моќност на моторот.

Дополнително, преку својствата на подмачкување и спречување на корозија со редовно користење на адитивот го штитите скапиот систем на вбризгување од скапи дефекти и поправки.

Oвој адитив, се употребува многу едноставно. Содржината на пакувањето, преку пластичната инка која ја навртувате на отворот, директно ја додавате на резервоарот на гориво.

Притоа, едно пакување е доволно за 75 литри дизел гориво.

Oвластен увозник и дистрибутер на LIQUI MOLY во нашата земја е LIQUI MOLY Mакедонија.

Реклама